Voetganger gewond bij aanrijding op Europaweg/Schipholweg Haarlem

 

Haarlem – Op de kruising van de Europaweg met de Schipholweg is donderdagmiddag een voetganger gewond geraakt. Een automobilist wilde vanaf de Europaweg linksaf de Schipholweg oprijden, maar kwam ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats in botsing met een voetganger. Omdat de voetganger daarbij gewond raakte kwam een ambulance ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen.

Naast enkele politiewagens assisteerde ook twee toevallig passeerende stadswachten bij het ongeval. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel ter plekke aan zijn verwondingen verzorgt, en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een rood stoplicht dat genegeerd werd door de voetganger of automobilist.