Vrouw op fiets gewond na aanrijding met bestelbusje in Haarlem

 

Haarlem – Een fietsster is donderdagavond op de kruising van de Schoterweg met de Verspronckweg gewond geraakt. Volgens ooggetuigen fietste de vrouw rond tien over half negen door een rood verkeerslicht heen en zag daarbij een bestelbusje over het hoofd. Een fikse botsing was het gevolg waarbij de vrouw via het ruit en de motorkap van het busje enkele meters verder op de grond terecht kwam.

Gezien de ernst van het ongeval werd er al direct een traumateam opgeroepen om medische bijstand komen te verlenen. Ambulancebroeders hebben de vrouw eerste hulp verleend en zijn later bijgestaan door het Mobiel Medisch Team.
De vrouw is na enige tijd onder begeleiding van twee politiemotoren in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft op locatie van het ongeval een uitgebreid sporenonderzoek verricht.