Wethouder Jack van der Hoek opent Cruyff Court in Haarlem-Parkwijk

 

Haarlem – Op zaterdag 12 juni om 13.30 uur opende wethouder Sport, Jack van der Hoek, het tweede Cruyff Court in Haarlem. Dit moderne speel- en sportveld voor kinderen en jongeren ligt aan de Leonard Springerlaan in Parkwijk. Op het Cruyff Court worden door verschillende organisaties sport- en spelactiviteiten voor jongeren uit de buurt georganiseerd. De gemeente Haarlem wil hiermee het sporten stimuleren.

Na de feestelijke opening konden kinderen en jongeren meedoen met een voetbaltoernooi, sport- en spelactiviteiten en dansworkshops.

Een Cruyff Court is een modern en veilig sportveld van 42 x 28 meter waar kinderen en jongeren kunnen spelen en sporten en waar sportinstructeurs regelmatig begeleiding geven. De brede school Parkrijk, HFC Haarlem, SportSupport en Cultureel Centrum Selimiye zullen op het Cruyff Court sport- en speluren, clinics en wedstrijden organiseren. De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden stimuleert de aanleg van sportveldjes in woonwijken. De aanleg van het tweede Cruyff Court in Haarlem is een van de uitwerkingen van het wijkcontract tussen Parkwijk en de gemeente Haarlem.

Met het Cruyff Court heeft de jeugd in Parkwijk meer mogelijkheden om te sporten. Sportbuurtwerkers van SportSupport zullen vier dagen per week begeleiding op het veld verzorgen. Ook zullen Cultureel Centrum Selimiye en Stichting de Toekomst activiteiten organiseren. In de maanden april t/m oktober geeft de Brede School Parkrijk een deel van haar gymlessen en een aantal naschoolse sportactiviteiten op het Cruyff Court. De naschoolse sportactiviteiten vinden plaats vanuit het project School in de Wijk, in samenwerking met onder andere de Zuiderpolderschool en de Martin Luther Kingschool.
In Haarlem kan iedereen die dat wil lekker sporten. De gemeente Haarlem gelooft in de positieve kracht van sport. Je wordt er gezonder van en je leert op een goede manier met elkaar omgaan. Daarom werkt de gemeente aan een gezond sportklimaat. Dat doet zij samen met organisaties die zich inzetten voor sport, gezondheid en welzijn. Voor klein en groot, jong en oud: in Haarlem hoort sport erbij!