Fietser overleden na botsing in fietstunneltje bij station Bloemendaal

 

Haarlem – Een oudere man is donderdag aan het einde van de ochtend hard ten val gekomen in een fietstunneltje nabij het treinstation van Bloemendaal. Om even voor 12 uur reed de man vanaf de Cornelis van der Lijnlaan het tunneltje in. Bij de bocht kwam de man op de verkeerde weghelft terecht waar op dat moment ook vanuit de andere richting een fietsster aankwam. Een fikse botsing was het gevolg, waarbij de oude man hard ten val kwam.

Gezien de ernst van de verwondingen van de man werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen. Ambulancebroeders hebben samen met de arts van het MMT de gewonde man aan zijn verwondingen behandeld. Na een uur is de gewonde man per ambulance onder begeleiding van twee politiemotoren met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De andere fietsster raakte licht gewond en kon na een korte controle door het ambulancepersoneel de ambulance weer verlaten.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

UPDATE: De bejaarde man is later in het ziekenhuis overleden.