Fietser zonder licht geschept door auto op Prinsen Bolwerk

 

Haarlem – Een fietser is vrijdagavond gewond geraakt bij het oversteken van het Prinsen Bolwerk. Rond kwart over tien wilde de fietser naar de andere kant van de weg maar zag daarbij een aankomende automobilist over het hoofd. Omdat de fietser geen licht had op zijn fiets werd de fietser te laat opgemerkt door de automobilist en was een aanrijding het gevolg.

De fietser kwam door de aanrijding op het vooruit van de auto terecht. De gewonde fietser is door het ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandelt. De politie heeft tijdens het ongeval het overige verkeer om de beurt over de andere rijbaan laten rijden en de betrokkenen geholpen met het invullen van de schadeformulieren. Tijdens de afhandeling van het ongeval fietsten er nog enkele fietsers zonder licht langs en zijn door de agenten direct gewaarschuwd om hun licht aan te zetten. Sommige fietsers hadden geen licht bij zich en moesten hun weg lopend vervolgen.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto later op de avond opgehaald.