Groot alarm bij brand in bedrijf in Hillegom

 

Hillegom – De hulpdiensten hebben zondagavond even voor middernacht groot alarm geslagen bij een brand in een bedrijf aan de Edisonstraat in Hillegom. Bij het opstarten van het productieproces voor steriele wegwerpartikelen voor medische doeleinden ging het mis en ontstond er een klein brandje. De brandweer is direct door de medewerkers van het bedrijf gewaarschuwd.

Bij aankomst van de brandweer is men direct opzoek gegaan naar de brand. Omdat het lastig was om de locatie van de brand te traceren is de brand groot opgeschaald waardoor de omliggende brandweerkorpsen ook gealarmeerd werden. Verschillende brandweerploegen zijn het gebouw binnen gegaan om de locatie van de brand te vinden.

Na enige tijd werd de brand gevonden. Omdat de brand op dat moment nog niet ver uitgebreid was had men de brand snel onder controle en geblust. De brandweer is vervolgens nog enige tijd bezig geweest om alle rook uit het pand te krijgen. Later in de nacht is de brandweer nog een keer teruggekomen om een nieuwe controle uit te voeren.

Een ambulance stond tijdens het incident stand-by, maar hoefde niet in actie te komen; bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.