Politiehelikopter speurt naar brand in duingebied Overveen

 

Overveen – Op de meldkamer van de brandweer kwam vrijdagmiddag een telefoontje binnen dat er brand zou woeden in de duinen van Overveen. De meldster kon niet exact aangeven waar ze zat, maar het zou ter hoogte van de Eerebegraafplaats Bloemendaal zijn. Diverse brandweerauto’s reden moet spoed naar duingebied toe om het vuur te gaan doven.

Omdat niet geheel duidelijk was waar de brand zich zou bevinden werd ook direct een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten(KLPD) naar het duingebied gestuurd om van bovenaf te zoeken naar de brand.

De meldster gaf al niet veel later aan dat ze geen rook meer zag, en ook niet meer zeker wist of er wel degelijk brand zou woeden. Om dit uit te sluiten heeft de politiehelikopter diverse rondjes boven het duingebied gevlogen maar kon ook geen brand vinden.

Vermoedelijk heeft de meldster wat nevel gezien boven het duingebied, wat vandaag ook al elders in de regio hing. Voor de hulpverleners was er verder weinig te doen en zijn niet veel later teruggekeerd.