Vuilverbranding zorgt voor hoop commotie op Schipholweg

 

Haarlem – Op de meldkamer van de brandweer zijn zaterdagavond enkele telefoontjes binnen gekomen van verontrustende automobilisten die vanaf de N205 flinke rookwolken omhoog zagen komen. Op een naastgelegen terrein was een man wat afval aan het verbranden wat een beetje uit de hand liep. Flinke rookwolken en enkele vlammen waren vervolgens zichtbaar vanaf de Schipholweg.

De brandweer ging met toeters en bellen naar de Schipholweg toe om de brand te blussen. Op dat moment was nog niet duidelijk wat er in de brand stond en ook de exacte locatie was nog niet bekend. Toen men eenmaal op de Schipholweg reed waren er inderdaad flinke rookwolken zichtbaar. Om de brand snel onder controle te krijgen heeft de brandweer de brand opgeschaald waardoor meerdere brandweerwagens werden opgeroepen.

Nadat de brand eenmaal gelokaliseerd was werd duidelijk dat er eigenlijk weinig aan de hand was en dat een man bezig was met het verbranden van wat vuil. Na een controle door de brandweerlieden is besloten om de stapel afval uit te laten branden, de rookontwikkeling was inmiddels ook al flink afgenomen.