Bestuurder gaat er vandoor na flinke botsing op Buitenrustbrug [video]

 

Haarlem – Een personenauto is in de nacht van dinsdag op woensdag hard in botsing gekomen met het hekwerk van de Buitenrustbrug. De auto reed in de richting van Schalkwijk maar op de brug ging het volledig mis. De auto knalde met een flinke snelheid tegen het hekwerk aan waardoor het hek volledig in het water belandde. De auto, met daarin de bestuurder bleef gelukkig op de weg staan.

Vreemd genoeg was er bij aankomst van de hulpdiensten geen enkele bestuurder of inzittende meer te bekennen. Getuigen verklaarde dat de bestuurder na de botsing direct de benen heeft genomen en hard is weggerend.

Omdat er mogelijk nog meer in het water kon liggen hebben duikers van de brandweer het water onder de brug doorzocht. Naast het hekwerk werden hier verder geen bijzonderheden aangetroffen. Het hekwerk is aan een ketting vast gemaakt en door een bergingsauto omhoog getakeld.

De auto, met daarin overigens op de achterbank twee kinderzitjes, is later in de nacht door een bergingsbedrijf weggesleept.