Brand in oud treinstel zorgt voor flinke rookontwikkeling

 

Haarlem – Een brand in een oud treinstel heeft zaterdag aan het einde van de middag voor de nodige overlast gezorgd. Rond half vijf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de brandende trein en rukten direct met groot materieel uit. In eerste instantie hadden de hulpdiensten de nodige moeite om de juiste locatie te bereiken omdat de trein op een stuk afgelegen spoor stond.

De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling, wat richting de Verspronckweg dreef. Politieagenten hebben door middel van luidsprekers bewoners geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden tot er bekend zou zijn of de rook gevaarlijk voor de gezondheid was. Een naastgelegen bouwmarkt zou zijn ontruimd.

De brandweer had het vuur om vijf uur onder controle en kon rond half zes het sein brandmeester geven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval, maar het vermoeden bestaat dat er brandstichting in het spel is.