Keuken van woning verwoest door brand in Haarlem-Centrum

 

Haarlem – Een brand heeft zaterdagmiddag de keuken van een woning aan de Gedempte Raamgracht totaal verwoest. Om even over half twee rook een buurtbewoner een brandlucht en heeft hierop de brandweer gebeld. Ondanks dat nog niet direct bekend was waar de brand zou woeden gingen diverse brandweerwagens richting de Gedempte Raamgracht.

Onderweg werd duidelijk waar de brandlucht vandaan kwam en werd er door omstanders ook al flinke rookwolken waargenomen. De brandweer is bij aankomst direct begonnen met blussen. Nadat het vuur geblust was hebben de brandweerlieden alle ramen in de woning opengezet om de vele rook uit de woning te krijgen. Omdat het mogelijk was dat het vuur zich nog in het plafond van de keuken zou bevinden is het plafond grotendeels gesloopt.

De bewoners van de woning waren op het moment van de brand niet thuis. Over de exacte oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, echter is wel een poes door de dierenambulance nagekeken.