Mensen lopen masaal uit naar pinautomaat na storing

 

Nederland – Een landelijke storing in pinautomaten van enkele banken heeft woensdagavond enkele honderden mensen naar een pinautomaat geleidt. Rond tien uur kwamen er op internet, met name op Twitter, diverse berichten tevoorschijn dat er door de storing in de pinautomaten gratis geld uitkwam.

De storing trof onder andere de pinautomaten van de ING bank, Rabobank en de Fortis bank. In sommige steden is de politie ingezet om de rust bij de pinautomaten te bewaken. Bij de pinautomaten in Velserbroek was het ook drukker dan normaal, sommige mensen liepen een rondje in het winkelcentrum en deden een poging bij de ABN, Fortis, ING en Rabobank. Aan de gezichten van deze mensen te zien leek het erop dat het geen succes was.

Later op de avond heeft een woordvoorder van de bank laten weten dat er nergens gratis geld uit een pinautomaat is gekomen.