Nieuwe fietsenstallingen station Heemstede-Aerdenhout officieel in gebruik genomen

 

Heemstede – Wethouder Christa Kuiper heeft vrijdagmiddag de nieuwe fietsenstallingen bij het NS-station Heemstede-Aerdenhout officieel in gebruik genomen. Samen de heer Chris van Dijk, een zeer betrokken inwoner van Heemstede, opende zij de nieuwe fietsenstalling door het plaatsen van een fiets op de ‘eerste etage’ van deze voorziening.

Daarna lichte de heer Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail, de uitvoering van het project verder toe.

In de maanden juli en augustus 2010 heeft ProRail nieuwe fietsenstallingen gerealiseerd in de stationsomgeving. Door de uitvoering van het landelijke project ‘Ruimte voor de fiets’ is de fietsparkeercapaciteit in Heemstede uitgebreid met ruim 400 plaatsen.

De uitbreiding betekent dat er voldoende fietsenrekken in de stationsomgeving aanwezig zijn. Daarom gaat de gemeente half september ook actief toezien dat de fietsen in rekken geplaatst worden. Eerst wordt alleen gewaarschuwd met een label aan verkeerd geplaatste fietsen, daarna zullen de gemeentelijk opsporingsambtenaren actief handhaven.