Slechtste chinees in de Van Oosten de Bruijnstaat Haarlem

 

Haarlem – De consumentenbond ging op zoek naar het beste Chinese restaurant in Nederland en dat staat in Zwolle. De ranzigste Chinees staat in Haarlem. Het gaat om Chinees-Indisch restaurant ‘Golden Garden’ aan de Van Oosten de Bruijnstaat. De consumentenbond gaf het restaurant een dramatisch laag cijfer: een 1,2.

Bij De lange Muur in Zwolle serveren ze volgens de Consumentenbond het beste Chinese eten, dat restaurant kreeg een 9,1. De consumentenbond testte 40 van de 3000 Chinese restaurants in Nederland. Het eten werd niet getest op smaak, maar op de hoeveelheid levende bacteriën, enterobacillen en ziektemakers in het voedsel.

Dat deden ze door bij veertig restaurants tweemaal in twee weken anoniem een portie sateh en babi panggang te bestellen en dit te analyseren in het laboratorium. De bond wilde eigenlijk monsters nemen in de keukens, maar de onderzoekers werden in geen enkele keuken toegelaten.

Het imago van Chinees eten, dat het vaak onhygiënisch is, klopt niet. Van de 240 geteste maaltijden werden er in maar zeven teveel bacteriën en ziekteverwekkers aangetroffen.