Brand in café Fidel midden in centrum van Haarlem

 

Haarlem – In café Fidel aan de Korte Veerstraat in het centrum van Haarlem heeft dinsdagmiddag korte tijd een brand gewoed. De brandweer werd om vier uur gealarmeerd en rukte direct met meerdere eenheden uit. In het café was bij een lamp brand ontstaan, waarbij tevens een flinke hoeveelheid rook vanaf kwam. Om de brand te bestrijden moest een deur worden opengebroken.

Brandweerlieden hebben de deur geforceerd en konden vervolgens de brand blussen. Politieagenten en stadswachten van de gemeente Haarlem waren ondertussen bezig om het nieuwsgierige publiek op afstand te houden.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Rond kwart voor vijf konden de brandweerlieden de spullen weer inpakken en terugkeren naar de kazerne.