Feestelijke opening Jansstraat, Smedestraat en Kruisstraat

 

Haarlem – Op donderdag 30 september 2010, om 16.00 uur opende Wethouder Rob van Doorn de drie nieuw ingerichte straten Jansstraat, Smedestraat en Kruisstraat. Hiermee is het eerste deel van de Rode Loper een feit. Wethouder Van Doorn opende de straten met het startschot van de eerste Rode Loper Loop; een promotieloop van ondernemers in de drie straten.

De bedoeling is dat deze loop jaarlijks terugkeert en telkens ten minste voor een gedeelte over de Rode Loper loopt.

Rode Loper
De Rode Loper is een hoogwaardige route voor langzaam verkeer tussen het NS-station en de Grote Markt van Haarlem. Fietsers en voetgangers krijgen veel meer ruimte, gemotoriseerd verkeer is er te gast en auto’s parkeren is er verboden. De komende jaren wordt er verder gewerkt aan de vernieuwing van het Stationsplein, de Jansweg en de Kruisweg.