Flinke brand in ondergrondse parkeergarage De Appelaar in centrum van Haarlem

 

Haarlem – De parkeergarage langs het Spaarne in Haarlem is dinsdagavond getroffen door een flinke brand. Om even voor acht uur ’s avonds werd er in de parkeergarage een rookmelder geactiveerd waarop de brandweer uitrukten. Bij aankomst bleek er inderdaad brand te zijn.

De brandweer had grote moeite om de brand te bestrijden omdat de juiste locatie niet makkelijk gevonden kon worden. Hierdoor bereidde de brand zich snel uit en nam de hitte in de parkeergarage snel toe. Omdat de brandweer de nodige moeite had om de brand te bestrijden werd de brand al snel opgeschaald waardoor er meerdere brandweervoertuigen uit de regio werden opgeroepen. Na verloop van tijd was de hitte in de parkeergarage dermate toegenomen dat het niet meer veilig was voor de brandweerlieden om de parkeergarage te betreden.

Ondertussen kwamen ook diverse auto-eigenaren naar de parkeergarage toe met de bedoeling om hun auto op te halen, totdat men zag dat er brand in de parkeergarage was. De schrik zat er bij de meeste mensen goed in en waren vooral bezorgd hoeveel schade hun auto, waarvan een auto nog geen 1½ week oud was, heeft opgelopen.

De brandweer is nog tot diep in de nacht bezig geweest om de brand onder controle te krijgen en het vuur te bedwingen. Alle straten rondom de parkeergarage hebben de gehele avond en nacht volgestaan met rook. Politieagenten en handhavers van de gemeente hebben de nieuwsgierige mensen op afstand gehouden. Enkele hotels rondom de Damstraat zijn ook ontruimd, de gasten werden opgangen in hotels elders in Haarlem.

Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.

Zie ook: http://www.rowinvandiest.nl/2010/11/persconferentie-berging-uitgebrande-autos-na-brand-in-parkeergarage-appelaar-haarlem/