Opening Openluchttentoonstelling Down’s Upside

 

Haarlem – Wethouder Jan Nieuwenburg van onder andere Jeugdbeleid heeft dinsdag 26 oktober de reizende fototentoonstelling ‘Down’s Upside’ met 40 portretten van kinderen met het Downsyndroom geopend.

Hij kreeg daarbij het eerste Engelse exemplaar van fotoboek ‘De Upside van Down’ door de Haarlemse fotograaf Eva Snoijink overhandigd. De openluchtexpositie Down’s Upside is een initiatief van Eva Snoijink naar aanleiding van dit fotoboek, met daarin portretten van 101 kinderen met het Downsyndroom. Het boek werd eind 2008 in Haarlem gelanceerd. Het fotoboek en de expositie zijn nu in het Engels om een groter (internationaal) publiek te bereiken.

Het doel van zowel het boek als de openluchtexpositie is om de kijker te laten genieten van de eenvoud en schoonheid van deze kinderen, maar vooral ook om bij te dragen aan een positief en realistisch beeld van het Downsyndroom.

De openluchtexpositie heeft in meerdere steden in Nederland gestaan en komt nu thuis in Haarlem. De tentoonstelling is van dinsdag 26 oktober tot en met donderdag 25 november 2010 te bewonderen op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein, achter de Grote of St. Bavo Kerk.