Overval op juwelier Langerak in Anegang Haarlem

 

Haarlem – Juwelier Langerak is woensdag aan het einde van de ochtend door vier mannen overvallen. Omstreeks half twaalf kwamen de vier mannen de winkel binnenstormen en sloegen met een hamer diverse vitrines kapot.

De buit werd vervolgens in enkele grote sporttassen gedaan en sloeg men op de vlucht. Via de Schagchelstraat reden de vier daders op een motor en een brommer met hoge snelheid weg. Politieagenten troffen de motor en brommer niet veel later aan in de Zadelmakerslaan.

Andere politieagenten waren in de Anegang druk bezig met het ondervragen van getuigen. De Technische Recherche is in de winkel een uitgebreid sporenonderzoek gestart. De motor en brommer zijn in speciaal politiebusje overgebracht naar een politiebureau voor verder (sporen)onderzoek.

De Anegang is tijdens het onderzoek gedeeltelijk afgesloten geweest voor het publiek.