Opnieuw brandstichting in parkeergarage onder appartementencomplex Haarlem

 

Haarlem – Er is vrijdagavond opnieuw brand gesticht in een parkeergarage in Haarlem. Om even voor middernacht kwam de melding bij de brandweer binnen dat er twee fietsen in een parkeergarage in de brand stonden en er 10 meter verderop een aanhanger in de brand was gestoken. Brandweer en politie gingen met spoed richting de Burgwal waar de brand zou woeden.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren buurtbewoners al begonnen met het blussen van de brandende fietsen en aanhanger. De brandende fietsen waren snel geblust door de buurtbewoners en met behulp van een emmer werd er water uit de gracht gehaald om de aanhanger te blussen. De brandweer heeft de aanhanger nog nageblust, waarna het vuur voor goed uit was.

De politie zal een onderzoek instellen naar de brand en proberen de brandstichters te achterhalen. Twee weken geleden ontstond er ook al brand in een parkeergarage onder een appartementencomplex in de Spaarnoogstraat, toen gingen er vijf auto’s en twee motoren in vlammen op. Bij deze brand hoefde het appartementencomplex echter door het snelle optreden niet ontruimd te worden.