Schoten gelost bij gewapende woningoverval in Haarlem Schalkwijk

 

Haarlem – Enkele personen hebben zaterdagmiddag rond drie uur een woning in de Jane Addamsstraat overvallen. Bij de overval werd minimaal één schot gelost. Eén van de overvallers is na de overval via het bovenraam naar beneden gesprongen en is daarbij op een afdakje boven de deur terecht gekomen. De overvallers zijn hierna in verschillende auto’s er vandoor gegaan.

Vreemd genoeg is ook de persoon in woning na de overval op de vlucht geslagen. De politie stond hierdoor voor een groot raadsel en is een uitgebreid onderzoek begonnen in de woning. De woning is onder andere met speurhonden op explosieven doorzocht en de technische recherche heeft in de woning alle sporen veilig gesteld. Door het onderzoek waren de straten rondom de woning tot aan het begin van de avond afgesloten.

Tijdens het onderzoek gingen de wildste geruchten door de buurt. Getuigen vertelden dat ze een harde knal gehoord hadden en vlak daarna enkele auto’s met piepende banden hebben weg zien rijden. Een vreemd detail is dat volgens verschillende buurtbewoners in de desbetreffende woning een oudere alleenstaande vrouw woont waar niks te halen zou vallen.

Een woordvoerder van de politie Kennemerland liet later op de avond weten dat één van de verdachten in Haarlem door enkele politiewagens is klem gereden. Deze persoon is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadere details over de overval waren nog niet bekend, aldus de woordvoerder.