Brandweer redt grote vogel uit lantaarnpaal aan de Zijlsingel

 

Haarlem – Een aalscholver, een grote watervogel, is dinsdagmiddag met zijn vleugel vast komen te zitten in een lantaarnpaal aan de Zijlsingel in Haarlem. Een oplettende voorbijganger zag dit en schakelde de hulpdiensten in. De brandweer en de dierenambulance gingen naar de Zijlsingel om de vogel te redden.

Een brandweervrouw is met de ladderwagen omhoog gegaan en heeft de vogel met zijn vleugel uit zijn benarde positie gehaald. Medewerkers van de dierenambulance hebben de vogel vervolgens in een kist gedaan en meegenomen voor verdere verzorging.

De reddingsactie trok veel bekijks van een grote groep schoolkinderen welke op dat moment toevallig net voorbij liepen. Na een kwartiertje was de klus geklaard en konden de brandweer weer retour richting de kazerne.