Gemeente Zandvoort sluit aan bij Jeugdcultuur- en Jeugdsportfonds Haarlem

 

Zandvoort – Door de unieke samenwerking tussen Haarlem en Zandvoort in het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds krijgen nu ook kinderen in een achterstandspositie in Zandvoort de mogelijkheid om zich cultureel en sportief te ontplooien. De gemeente Zandvoort heeft besloten om zich aan te sluiten bij de gemeente Haarlem.

Op zondag 12 december werd ’s middags op het Raadhuisplein in Zandvoort, op feestelijke wijze, een knallend startschot gegeven van het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds Zandvoort door wethouder Gert Toonen van Zandvoort en cultuurwethouder Pieter Heiliegers van Haarlem.

Wethouder Pieter Heiliegers: “Ik ben vooral ingenomen met de educatieve culturele samenwerking tussen Haarlem en Zandvoort. De samenwerking zorgt ervoor dat in deze twee gemeenten kinderen op cultureel of sportief gebied niet meer aan de kant blijven staan. Dat is ook goed nieuws voor alle culturele instellingen en initiatieven in Haarlem, want Haarlem heeft op dit gebied voor deze kinderen veel te bieden!”.