Gratis boodschappen voor goed doel tijdens opening nieuwe AH Overveen

 

Overveen – De Albert Heijn aan de Bloemendaalseweg in Overveen heeft een flinke verbouwing ondergaan. Het resultaat is een winkel die een kwart groter is en waar de klant meer keuze heeft. De heropening vond plaats op woensdag 15 december om 18:00 uur. Supermarktmanager Jan Koelman en zijn 100 medewerkers nodigden de klanten uit om bij de heropening aanwezig te zijn. “Wij zijn ontzettend benieuwd naar hun reacties”.

Het pand, een voormalig politiebureau, stamt uit 1937. Sinds 1990 is in dit karakteristieke gebouw de Albert Heijn gevestigd. De uitbreiding en verbouwing van de winkel geschiedde met de grootst mogelijke zorg voor het historische pand. “Zo vonden we, na lang zoeken, bakstenen die perfect passen bij de oorspronkelijke”, aldus de supermarktmanager.

Openingsactiviteiten
Om de heropening te vieren, heeft Albert Heijn drie inwoners van Overveen uitgenodigd om gratis te winkelen voor een goed doel. Zij mogden op hun gemak boodschappen doen als de supermarkt nog gesloten is voor de klant. “Mevrouw Van Deijl gebruikt de boodschappen voor een kerstborrel op de Aloysiusschool. De opbrengst daarvan gaat naar een school in Gambia. Mevrouw Heerze schenkt de inhoud van de winkelkar aan de Kinderboerderij Overveen en mevrouw Bellaart aan Woonzorgcentrum De Blinkert”, vertelt de supermarktmanager. “Bij de heropening om 18:00 uur laten onze buurtgenoten zien hoe vol hun winkelkarren uiteindelijk zijn geworden”. Uiteindelijk werden de winkelkarren door de deelnemers met een gemiddelde waarde van zo’n 450 euro gevuld.

Buurtwinkel
Dankzij een aanbouw aan de zijkant van het pand is de Albert Heijn veranderd in een ruim opgezette, eigentijdse supermarkt. De verbouwing heeft bovendien geleid tot vergroting van het assortiment. Jan Koelman: “We hebben een groot en gevarieerd versaanbod. De klant kan bij ons uitstekend terecht voor de dagelijkse boodschappen. Vanwege de ligging van de winkel, dicht bij het station, bezoeken reizigers vaak onze supermarkt. Ook zij zullen blij zijn met de uitbreiding van het assortiment, want we hebben bijvoorbeeld nu meer verse broodjes, fruit en zuivel. Ook is er voortaan een koffiemeubel met een zitje. Daar kun je tijdens het winkelen even pauzeren, koffie drinken en een praatje maken met buurtgenoten. Dat past wel bij ons, want we zijn en blijven de gezellige buurtwinkel zoals vanouds!”.

Albert Heijn aan de Bloemendaalseweg 240 in Overveen is maandag tot en met zaterdag open van 08:00 tot 20:00 uur.