Kerststol van 72,1 meter nieuw record in Guinness Book of Records

 

Haarlem – Op het treinstation van Haarlem heeft de supermarktketen Lidl vrijdagochtend een nieuw wereldrecord gevestigd met de langste kerststol ooit. De kerststol had een lengte van 72,1 meter en komt daarmee in het Guinness Book of Records.

De reclamestunt van de supermarktketen trok veel bekijks van de treinreizigers. Om één minuut over acht kwam de Kerstman met de trein aan op het station van Haarlem. Nadat een medewerker van Lidl uit handen van Lucia Sinigaglies – officieel waarnemer namens Guinness – de oorkonde voor grootste kerststol ter wereld ontving, sneed de Kerstman het eerste plakje aan.

De kerststol, royaal gevuld met onder andere 90 kg amandelen en noten en 92 kg krenten en rozijnen, is in honderden plakken gesneden en tot aan het einde van de ochtend uitgedeeld aan treinreizigers.