Politie start grote zoektocht naar inbrekers in Heemstede

 

Heemstede – De politie is woensdagavond rond half zeven een grote zoektocht gestart in Heemstede na een inbraak. De inbrekers, vermoedelijk 3 personen, waren na de inbraak door diverse tuinen aan de Bronsteeweg weggevlucht. Een tiental politieauto’s stond in de buurt op elke hoek van de straat en agenten waren druk opzoek naar de inbrekers.

Omdat de personen zich mogelijk schuil hielden in een van de tuinen kwam een politiehelikopter vanuit Schiphol meehelpen met zoeken. Met de warmtebeeldcamera werd gekeken of personen zich mogelijk verstopt hielden in een tuin. Een politiehond heeft ook diverse tuinen doorzocht, maar helaas hebben beide niks aangetroffen.

Na ruim anderhalf uur werd de zoektocht gestaakt en keerden de politie-eenheden weer terug.

Politieagenten en buurtbewoners gaven aan dat er de afgelopen weken al tientallen inbraken in de woonwijk waren gepleegd. Niet alleen in Heemstede, maar ook in Bloemendaal, Aerdenhout en Vogelenzang zijn de laatste paar weken veel getroffen door inbraken, aldus een politieagent.