Sneeuwpret op het kopje van Bloemendaal

 

Bloemendaal – Dat de sneeuw niet alleen voor overlast hoeft te zorgen weet ook de gemeente Bloemendaal. Speciaal voor alle kinderen heeft de gemeente het Kopje van Bloemendaal omgetoverd tot een echte sledebaan. De kinderen konden zonder op het verkeer te hoeven letten over de weg heen ‘scheuren’ met hun slee. De weg was met dranghekken voor al het verkeer afgesloten.

De sleeën waar geen rem opzat kwamen beneden tegen een stapel hooibalen aan, welke ook door de gemeente waren neergezet.

Vooral in het weekend werd de sledebaan goed bezocht. Op de parkeerplaats beneden was druk met komende en vertrekkende gezinnen welke zich even daarvoor met z’n alle vermaakt hadden in de sneeuw. Naast de kinderen vonden ook honden de sneeuw geweldig, en werden sommige honden zelfs gebruikt om de slee vooruit te trekken.