Technische Recherche start uitgebreid sporenonderzoek na schietpartij

 

Haarlem – De Technische Recherche is vrijdagavond tot laat in de avond bezig geweest met een uitgebreid sporenonderzoek na de schietpartij in de Doctor Schaepmanstraat. Elk spoor dat achtergebleven was werd uitgebreid vast gelegd door de rechercheurs. Een politiehond heeft diverse keren het plaats delict afgezocht naar achtergebleven sporen.

De schietpartij vond vrijdagmiddag rond kwart voor drie plaats. De man, een lid van de Hells Angels, werd door vier mannen met vijf kogels beschoten. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond. Ambulancepersoneel is geruime tijd bezig geweest om het slachtoffer te reanimeren, echter mocht dit helaas niet meer baten. Een traumahelikopter was in de buurt geland om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Een mogelijke aanleiding voor de schietpartij in Haarlem is een overval op een Harley Davidson shop in IJmuiden welke donderdagochtend plaats vond. Een overvaller werd hierbij overmeesterd door twee aanwezige mannen en raakte hierbij zwaar gewond. Een Mobiel Medisch Team (MMT) moest er aan te pas komen om de verwondingen van het slachtoffer te behandelen.

De politie is een Team Grootschalige Opsporing gestart, dat de zaak in onderzoek heeft. Mensen die getuige zijn geweest van het incident of anderszins informatie hebben die de politie kan helpen in haar onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via telefoonnummer 0900-8844.