Flatwoningen ontruimd na brand in flat aan Gaasterlandstraat Haarlem

 

Haarlem – Enkele bewoners van de flat aan de Gaasterlandstraat hebben in de nacht van zondag op maandag hun flatwoning snel moeten verlaten. Om even voor middernacht kwam bij de brandweer de melding binnen dat er brand was in een kelderbox. Brandweer, ambulance en politie spoedden zich naar de Gaasterlandstraat waar de brand zou zijn.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren er nog enkele bewoners aanwezig in hun appartement. Met behulp van de politie en brandweer zijn deze op een veilige manier uit hun woning gehaald en tijdelijk opgevangen in een andere flat. De kinderen kregen van het ambulancepersoneel een beertje aangeboden vanwege de schrik.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Vanwege de flinke rookontwikkeling in het trappenhuis is op de bovenste verdieping een raam ingeslagen zodat de rook kon ontsnappen. Een overdrukventilator heeft weer frisse lucht in het trappenhuis geblazen.

De bewoners konden na ruim een uur terugkeren naar hun appartement. De politie zal een onderzoek instellen naar de brand.