Mobiele Eenheid(ME) in actie gekomen bij onrust in Parkwijk Haarlem

 

Haarlem – Tijdens de jaarwisseling heeft de ME diverse keren een bezoek gebracht aan Parkwijk. De situatie liep in enkele keren dermate uit de hand dat de politieagenten ondersteuningen nodig hadden van de Mobiele Eenheid. De ME heeft twee groepen mensen uit elkaar gedreven en op afstand gehouden zodat de brandweer op een veilige manier aan het werk kon.

Nadat de brand geblust was en de situatie weer rustig was geworden trok de ME zich terug. Echter moest men een uur later opnieuw in actie komen. Hierbij zijn de groepen verder uit elkaar gedreven en werd iedereen gevorderd om naar huis te gaan en de straat te verlaten.

Tot diep in de nacht is het nog onrustig geweest in de wijk, rond half zeven ‘s ochtends lagen de meeste mensen op bed en keerde de rust langzamerhand weer terug.