Zwerver steekt eigen woning in de brand aan Harmensjansweg in Haarlem

 

Haarlem – Een fikse brand heeft maandagmorgen de verblijfplaats van een zwerver vernield. De brand werd om even voor half 12 ontdekt waarop de brandweer met groot materiaal uitrukte naar de Harmensjansweg. De brand woedde tussen een garagebox en het treinspoor, en is na verloop van tijd doorgeslagen naar de garagebox. Gezien de lastige locatie had de brandweer de nodige moeite om het vuur te kunnen bestrijden.

De eigenaar van de garagebox heeft nog snel enkele auto’s uit de garage kunnen halen zodat de schade beperkt bleef. Het treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam ondervond enige tijd hinder van de brand, maar kon met aangepaste snelheid de brand passeren.

De zwerver, een 77-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is naar een ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Deze man is hierna aangehouden.