Grote Houtstraat gedeeltelijk afgezet wegens onderzoek naar brand in Boekenwinkel

 

Haarlem – In een boekenwinkel aan de Grote Houtstraat in het centrum van Haarlem is de brandweer dinsdagmiddag een onderzoek gestart naar een mogelijke brand. Om even over half vijf stroomde de Grote Houtstraat vol met vijf politiewagens, drie brandweerwagens en een ambulance.

De brandweer is direct een onderzoek gestart naar waar de brandlucht vandaan kwam terwijl politieagenten en handhavers van de gemeente Haarlem de Grote Houtstraat gedeelijk ontruimden. Het publiek werd op afstand gehouden en winkeliers moesten hun deuren tijdelijk sluiten.

Na uitgebreid onderzoek van de brandweer bleek er uiteindelijk geen brand te woeden. Terwijl de hulpdiensten aan het inpakken waren kon een van de brandweerauto’s direct door naar een volgende melding.

Na ruim een half uur werd de Grote Houtstraat weer vrijgegeven.