Scooterrijder onderuit bij uitwijkmaneuvre voor groepje fietsers

 

Haarlem – Een scooterrijder is vrijdagavond op de Gasthuissingel onderuit gegaan en daarbij licht gewond geraakt. De jongen reed rond negen uur vanaf het Houtplein en wilde rechtsaf de Gasthuissingel op. Op dat zelfde moment fietste daar een groepje fietsers, wat de scooterrijder niet had verwacht omdat het eenrichtingsverkeer is.

Om de fietsers te ontwijken moest de jongeman een uitwijkmaneuvre maken, echter ging dat niet geheel goed. De scooterrijder gleed onderuit en schoof enkele meters over straat. Een ambulance en een politiewagen kwamen ter plekke om de jongeman te helpen. Ambulancebroeders hebben de jongen eerste hulp verleend. De jongen is vervolgens op een brancard gelegd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg.

Het groepje fietsers kwam er met de schrik van af.