Kerende automobilist komt in botsing met medeweggebruiker

 

Haarlem – Op de Rustenburgerlaan zijn vrijdag aan het begin van de middag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart over twaalf wilde een automobilist keren en op het moment dat het voertuig op de andere rijbaan kwam, kwam deze in botsing met een naderende auto. De kerende auto kwam vervolgens tegen een geparkeerde auto tot stilstand.

Omdat in eerste instantie gedacht werd dat er personen ernstig letsel hadden opgelopen werd ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Al snel bleek dat er gelukkig niemand ernstig gewond was, waarop de traumahelikopter weer kon terugkeren. De bestuurster van de auto raakte gewond en is met mogelijk nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Het verkeer op de Rustenburgerlaan en de Kleine Houtweg is enige tijd afgesloten geweest.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een uitgebreid sporenonderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.