Brandweer Haarlem-Oost houdt handtekeningen-actie in winkelcentrum Schalkwijk

 

Haarlem – Brandweerlieden uit Haarlem-Oost hebben zaterdag in het winkelcentrum Schalkwijk handtekeningen ingezameld om te protesteren tegen de geplande bezuinigingen. De VRK (Veiligheidsregio Kennemerland) wilt drastische bezuinigings- maatregelen gaan doorvoeren wat volgens de brandweerlieden ten koste gaat van de veiligheid van de inwoners in Haarlem.

Tevens zal het langer gaan duren voordat de brandweer ter plaatse is bij een incident.

In de plannen van de VRK staat onder andere dat er honderd vrijwilligers moeten worden wegbezuinigd, waarvan er achttien bij de brandweer Haarlem-Oost werken en er twee van de vier tankautospuiten in Haarlem moeten verdwijnen.

De definitieve bezuinigingsplannen zullen op 18 juli bekend gemaakt worden.