Brommerrijder knalt tegen auto aan langs Zandvoorterweg

 

Aerdenhout – Een 17-jarige brommerrijder is donderdag aan het einde van de middag in botsing gekomen met een auto. De brommer reed rond kwart over vijf over het fietspad in de richting van Zandvoort. Bij de kruising met de Zwarteweg ging het mis.

De automobilist verklaarde al enige tijd stil te staan op de kruising, waarbij de voorkant van de auto voor een deel op het fietspad stond. Een naderende brommerrijder zag de auto over het hoofd en knalde vol tegen de auto aan. De jongen kwam vervolgens met een flinke klap ten val.

Het slachtoffer is door ambulancebroeders gestabiliseerd en op een brancard gelegd. De jongen is voor verdere zorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Politieagenten hebben geholpen met de afhandeling van het ongeval en een verklaring van de automobilist opgenomen. Deze vertelde dat de brommerrijder tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was en daardoor was afgeleid. Ondanks dat de automobilist nog toeterde kon de brommerrijder de auto niet meer op tijd ontwijken.