Feestelijke opening Haarlem Raaks

 

Haarlem – Groot feest was het woensdag 25 mei 2011 in Haarlem Raaks: de gemeente Haarlem en ontwikkelaar MAB Development openden het nieuwe binnenstedelijke gebied Raaks. Hoogtepunten waren de spectaculaire openingsshow, direct gevolgd door de officiële opening door wethouder Ewout Cassee en directeur MAB Development Cees van Boven met aansluitend een optreden van de Volendamse band de 3JS.

“Met de Raaks is de Haarlemse binnenstad prachtig vergroot en aangevuld, én aan de westkant goed bereikbaar geworden.”, aldus wethouder Ruimtelijke Ordening Ewout Cassee. “Ik ben er blij mee. De Raaks straalt allure uit. Met zijn mix aan functies en architectuur en straks met zijn terrasjes, verhoogt de Raaks de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Veertien jaar werken aan een nieuw stuk binnenstad wordt nu afgerond, dat is wel een feestje waard.”

BIJZONDER TEVREDEN
Ook directeur Cees van Boven van MAB Development, de ontwikkelaar van de Raaks toonde zich bijzonder tevreden: “Het was een spannend project, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Het fijnmazig netwerk van straatjes, hofjes en pleintjes verbindt de Raaks op een natuurlijke manier met de oude binnenstad. Ik ben zeer trots op de Raaks zoals het geworden is.”

MÉÉR BINNENSTAD
Raaks is een mooie uitbreiding van de Haarlemse binnenstad. In Haarlem Raaks kun je wonen, werken, winkelen, parkeren, een terrasje pakken, een ijsje eten en naar de Pathé bioscoop met maar liefst acht ondergrondse zalen. De parkeergarage biedt circa duizend openbare parkeerplaatsen. In Raaks vind je zowel koop- als huurwoningen. Ymere verhuurt 50 woningen in het complex Novus Fossa. Dennis van de Burgt, portefeuillemanager Markten & Innovatie bij Ymere is enthousiast: “Dit project biedt doorstroming voor de koopwoningmarkt in de nabije omgeving”.

TOEKOMST
De winkels en de bioscoop van Raaks zijn in belegging genomen door Generali Real Estate Investments. “Haarlem Raaks is een plek waar de mens centraal staat. Het winkelgebied heeft door haar bijzondere architectuur een grote aantrekkingskracht. Wij hebben erg veel vertrouwen in Raaks en kijken uit naar een succesvolle toekomst.” Ad Olivier, directeur Generali Real Estate Investments BV.

RAAKSPOORT
Markant punt in het gebied is de Raakspoort, op de hoek van de Raaks en de Zijlvest. Dit wordt onder meer de werkplek voor 700 ambtenaren en de nieuwe Publiekshal voor het regelen van diensten en producten van de gemeente. “Efficiënt, productief, flexibel, digitaal, gezond en plezierig, zo gaan we hier straks werken”, zegt wethouder Pieter Heiliegers. Met bedrijfsvoering in zijn portefeuille is hij verantwoordelijk voor een optimaal werkklimaat in het Stadskantoor. Het Stadskantoor gaat op 3 oktober 2011 open.

FEESTELIJKE OPENING
De feestelijke opening sluit een periode af van plannen en bouwen. Naast de openingsshow was de feestelijke middag gevuld met een Streetdance Project, kinderactiviteiten en veel bezoekers wonnen een mooie prijs tijdens het Rad van Raaks. Met Raaks is de binnenstad van Haarlem ‘méér binnenstad’.

MAB DEVELOPMENT
MAB Development – onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep – heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en richt zich op de ontwikkeling van multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen voor binnenstedelijke projecten waarin wonen, winkelen, werken en parkeren samenkomen.