Fietser ernstig gewond na aanrijding met Zuidtangentbus in Schalkwijk

 

Haarlem – Een 52-jarige fietser is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een Zuidtangentbus. Rond kwart voor acht stak de fietser de kruising bij de Aziëweg over en kwam daarbij in botsing met de bus. De fietser raakte daarbij ernstig gewond. Gezien de ernst van de verwondingen van het slachtoffer werd er naast twee ambulances ook een traumahelikopter opgeroepen.

Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer eerste hulp verleend en is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De traumahelikopter vloog enkele rondjes boven het ongeval, maar hoefde het ambulancepersoneel niet meer te assisteren.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.