Grote brand industriepand Beverwijk Zuiderkade brandmeester

 

Beverwijk – In Beverwijk is zondagmorgen rond half 11 een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Zuiderkade. De brandweer heeft de brand inmiddels brandmeester gegeven. Het nablussen kan nog enkele uren duren. Er zijn geen slachtoffers. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten.

Er zijn meerdere explosies gehoord, vermoedelijk als gevolg van het ontploffen van gasflessen. In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd, onder meer een bandenopslagplaats en een meubelbedrijf. Een Russisch schip dat in de nabijheid ligt, is ontruimd. De bemanning van 13 personen is opgevangen.

Door de weersomstandigheden belandt de rook in de hogere luchtlagen en trekken rookwolken in de richting van Zaanstreek-Waterland. De verwachting is dat deze regio hier geen last van zal krijgen. Er is in goede afstemming gewerkt met de regio Zaanstreek-Waterland.