Politie Kennemerland houdt uitgebreide verkeerscontrole in Haarlem

 

Haarlem РDe politie Kennemerland hield vrijdag op het parkeerterrein bij de ijsbaan langs de Westelijke Randweg in samenwerking met collega’s van het korps Zaanstreek-Waterland, de gemeente Haarlem, UWV en de SIOD een uitgebreide controle waarbij zowel voertuigen als personen worden gecontroleerd.

Er werd onder meer met een ANPR-auto gekeken of mensen nog bekeuringen open hebben staan of dat zij nog belasting moesten betalen. Dit leverde verschillende hits op, mensen betaalden over het algemeen de bekeuringen direct. Een persoon is aangehouden, deze stond gesignaleerd voor 14 dagen hechtenis. Een auto moest eveneens achterblijven, in verband met de technische staat.

Verder zijn ongeveer 20 bekeuringen uitgeschreven voor de technische staat van de voertuigen, onder andere: geluidmetingen te hard, lekke uitlaat, APK verlopen, verlichting niet in orde, te donker getinte ramen, gladde banden en overbelading voertuigen c.q. aanhanger. Een aanhanger is in beslag genomen in verband met een vals chassisnummer.

De SIOD(Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) gaat een aantal buitenlandse kentekens verder bekijken, 15 personen zullen nader worden bekeken in verband met het onderzoeken of er sprake is van oneigenlijk bezit. De gemeente Haarlem gaat een onderzoek starten naar woonsituatie van 1 gecontroleerde persoon.

Een persoon werd aangehouden voor belediging van een motorrijdster van de politie. Deze is ter plaatse voorgeleid, gehoord en weer heengezonden in het bezit van een proces-verbaal.

Ook zijn er een aantal bekeuringen geschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet dragen van de gordel.

Een 20-jarige Haarlemmer werd betrapt op het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder bleek na ademanalyse een promillage van 1,10, meer dan 5 keer de maximaal toegestane waarde als je minder dan vijf jaar je rijbewijs hebt. De jongen kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd.