Vader en zoon op motor in botsing met auto uit zijstraat van de Leidsevaart

 

Haarlem – Een motorrijder uit Zandvoort en een personenauto zijn zondagavond met elkaar in botsing gekomen. Om even voor half negen reed de motorrijder, vader en zoon achterop de motor, over de Leidsevaart richting Heemstede toen het bij de kruising met de Maxwellstraat mis ging.

Een automobilist uit de Maxwellstraat zag de motorrijder niet aankomen en draaide linksaf de Leidsevaart op. Ondanks dat de motorrijder direct vol in de remmen ging kon een aanrijding niet meer voorkomen worden. De twee personen op de motor kwamen door de klap op straat terecht.

Twee ambulances en politieauto’s gingen met spoed die kant op om hulp te verlenen. De twee slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

De politie heeft geholpen bij de afhandeling van het ongeval. Een bergingsauto heeft de motor in de loop van de avond opgehaald. De personenauto kon ondanks de schade nog verder rijden.

Buurtbewoners die naar het ongeval toekwamen lieten weten dat er al diverse malen bij de gemeente is aangegeven dat het een gevaarlijke uitrit is. Door de geparkeerde auto’s’ op de Leidsevaart is het erg lastig te zien of er verkeer aankomt, wat al enkele keren tot situaties heeft geleid waarbij het bijna fout ging. De gemeente is echter van mening dat de situatie overzichtelijk is en dat er geen maatregelen nodig zijn.