Vrachtwagen aangereden op spoorwegovergang in Vogelenzang

 

Vogelenzang – Vrijdagochtend rond 11.20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de spoorwegovergang op de Bekslaan tussen een kleine vrachtwagen en een trein. De vrachtwagen werd aan de achterkant geraakt door de naderende trein. De bestuurder van de vrachtwagen, een 30-jarige man uit Weesp, raakte lichtgewond.

Hij is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. In de trein bleven alle inzittenden ongedeerd. Het treinverkeer is enige tijd gestremd geweest. De aanrijding is vermoedelijk veroorzaakt doordat de vrachtwagenchauffer de spoorwegovergang passeerde op het moment dat de spoorbomen al naar beneden gingen of waren. Er is een onderzoek ingesteld.

Tussen Haarlem en Leiden Centraal moeten reizigers rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten. Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen.