Werkzaamheden aan bolle middengeleider Kruisstraat duren langer dan gepland

 

Haarlem – De werkzaamheden aan de bolle, natuurstenen middenstreep in de Kruisstraat, het zogeheten ‘varkensruggetje’, duren langer dan gepland. De aannemer heeft het werk onderschat en kampt met tegenslag.

Volgens de aannemer worden de werkzaamheden eind mei afgerond. “In het voorjaar hebben we een proefstuk gemaakt”, zegt Aannemer Guy Troupin. “Dat ging vrij vlot. Maar achteraf bezien hebben we toen een verkeerde inschatting gemaakt “Het handmatig slijpen is zwaarder dan gedacht. En we hebben ons verkeken op de hoeveelheid werk. Daardoor hebben we nu minder mensen beschikbaar voor dit werk. Ook ging er een machine kapot. Die wordt op dit moment gerepareerd. Maandag 2 mei zijn we weer aan de slag gegaan. Het blijft lastig een exacte inschatting te maken hoelang het nog gaat duren. Ik verwacht dat we nog de hele maand mei nodig zullen hebben. Wellicht gaat het sneller, maar die zekerheid kan ik nu niet geven.”

Het varkensruggetje wordt aangepast omdat het in de praktijk onvoldoende blijkt te functioneren als afscheiding tussen de beide rijrichtingen in de fietsstraat.