Zoekactie in Spaarne na achtergelaten scootmobiel en drijvende schoen

 

Haarlem – De hulpdiensten hebben het woensdagavond druk gehad in Haarlem. Bij de Verfrollerbrug in het centrum stond een lege scootmobiel en in het Spaarne dreef een ‘invalidelaars’. Omstanders vreesden voor het ergste en alarmeerden rond 20:00 uur de hulpdiensten. Duikers van de brandweer zijn direct met twee duikteams het water in gegaan.

In het water werd niemand gevonden en het zoeken werd rond 22:00 uur gestaakt. De zoekactie had een grote menigte op de been gebracht die vanaf de kant alles nauwlettend volgde.

Het is niet bekend wie de eigenaar van de scootmobiel is. Mensen die meer weten over de scootmobiel of de eigenaar kunnen zich melden bij de politie. De scootmobiel had een verzekeringsplaatje met het nummer WHN347 uit 2005.

Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Update 15:30 uur:
De politie laat weten dat de eigenaresse de scootmobiel daar had achtergelaten. De eigenaresse heeft zich vandaag bij de politie gemeld.