Dreamnight vertrekt met gillende sirenes vanuit Haarlem naar Artis

 

Haarlem – Vrijdag aan het einde van de middag zijn een tiental hulpverleningsvoertuigen vanaf de Boerhaavelaan bij het Kennemer Gasthuis richting Artis vertrokken. Onder begeleiding van politiemotoren vertrok de grote stoet met zwaailichten en gillende sirenes naar Artis. Dreamnight is speciaal georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie.

De kinderen zijn hiervoor speciaal uitgenodigd door hun ziekenhuis of andere instelling. Dit goede initiatief is in 1996 begonnen in de dierentuin Blijdorp te Rotterdam. De naam van het initiatief luidde toen: Dreamnight at the Zoo.

Inmiddels wordt een dergelijk evenement wereldwijd georganiseerd. Meer dan 200 dierentuinen doen mee op nagenoeg dezelfde datum. Het doel is om de kinderen en hun familie een onbezorgde avond te bezorgen. Een avond waarop ze even hun ziekte en/of handicap kunnen vergeten.