Grote brand verwoest luxe plezierjacht in haven Heemstede

 

Heemstede – Een flinke brand heeft vrijdagavond een luxe plezierjacht verwoest. De boot lag aangemeerd in de haven bij Heemstede, toen de brand uit het niets ontstond. Diverse brandweerauto’s gingen met spoed die kant op om de brand te blussen.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen dreef de boot midden op het water. Omstanders hadden de boot los gemaakt om schade aan omliggende boten te voorkomen. Dit bemoeilijkte echter wel het bluswerk voor de brandweer, omdat de boot los op het water lag. Met behulp van omstanders wist men de boot weer aan wal te krijgen en kon de brandweer beginnen met blussen.

Na enige tijd was de brand geblust, echter is er van de boot niet veel meer over. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, de havenmeester wist wel te vertellen dat het een week geleden was dat de eigenaar bij zijn boot was geweest.

Enkele personen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie, een vrouw is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.