Haarlem vestigt wereldrecord tijdens geslaagde ShoppingNight

 

Haarlem – City Marketing Haarlem is er donderdag 16 juni tijdens de Haarlem ShoppingNight in geslaagd een nieuw record van 5149 meter neer te zetten voor het uitrollen van de langste rode loper ter wereld. Hiermee maakt zij kans op een vermelding in het Guinness Book of Records. Onder toeziend oog van notaris Xander Stuijt van het Haarlemse notariskantoor Krans Helmig Stuijt hebben directeur City Marketing Haarlem, Esther Brasser, en de legger van de rode loper, Wim Beerman van HEBO Event Flooring Solutions, het hele parcours zorgvuldig nagemeten.

Bezoekers aan de Haarlem ShoppingNight kregen een heuse VIP behandeling. Voor hen was deze 5 kilometer rode loper uitgerold als ultiem teken van gastvrijheid. Tevens symboliseert de loper de samenwerking tussen alle ondernemers in de stad en vormt het een fysieke verbinding tussen de diverse winkelstraten en programmaonderdelen in de Haarlemse binnenstad. De rode loper wordt na gebruik gerecycled.

De Haarlemse schrijfster en actrice Elle van Rijn opende de tweede editie van de Haarlem ShoppingNight door op de Grote Markt het laatste stuk rode mat uit te rollen onder begeleiding van vier Haarlemse can-can dansers van Danshuis Haarlem.

Shoppen en entertainment
Tot middernacht is er volop geshopt en geprofiteerd van aantrekkelijke kortingen. Het was erg druk in de binnenstad en de sfeer was uitstekend. Winkeliers hebben flink uitgepakt met leuke activiteiten, live muziek, straattheater, hapjes, drankjes, workshops en modeshows.

Bezoekers konden meedoen aan een stempelactie waarmee ze kans maakten op een unlimited kaart van Pathé Haarlem. Hiermee kan 4 maanden lang gratis en onbeperkt naar de film worden gegaan. Ook waren er vliegtickets naar Italië te winnen. Transavia gaf er tijdens de Pre-Holiday Party op de Grote Markt 50 weg. Het feest bereikte zijn hoogtepunt met een optreden van Alain Clarke.