Ontruimingsalarm geactiveerd door blikseminslag in flat Schalkwijk

 

Haarlem – Ondanks dat de regio door het noodweer bespaart is gebleven moest de brandweer dinsdagavond uitrukken na aanleiding van een blikseminslag. Gelukkig betrof het geen brand, maar was het ontruimingsalarm in een flat aan de Laan van Berlijn geactiveerd.

Het alarm was aan het begin van de avond geactiveerd en ging al enkele uren in het hele gebouw af. Bewoners hadden al enkele pogingen gedaan om de juiste persoon te bereiken welke het alarm kon uitschakelen maar helaas zonder succes.

Om even over tien uur werd de hulp van de brandweer gevraagd waarop de brandweermannen een kijkje gingen nemen. Met behulp van een zogenoemde ‘sleutelkluis’, een sleutel die in de muur opgeborgen zit en alleen voor de brandweer toegankelijk is, kon men zich toegang verschaffen tot de ruimte om het alarm in het gebouw uit te schakelen.