Politiehelikopter ingezet bij grote zoekactie naar inbreker in Haarlem

 

Haarlem – De politie heeft zondag aan het einde van de middag een grote zoekactie gehouden naar een inbreker. Rond vier uur werd de inbreker bij een dansstudio aan de Gonnetstraat overlopen. De inbreker wist te vluchten waarop de politie een grote zoekactie begon.

De politie zette daarbij de Sportheldenbuurt in de Waarderpolder in Haarlem hermetisch af omdat de inbreker zich hoogstwaarschijnlijk daar zou bevinden. Vanuit de lucht werd met een politiehelikopter meegezocht. Op de grond werd door politieagenten de boel goed in de gaten gehouden en is bij enkele personen naar hun legitimatie gevraagd. Een politiehond heeft in de bosjes en achter schuurtjes gezocht of de inbreker zich mogelijk daar zou bevinden.

Na ruim anderhalf uur werd de zoektocht afgeblazen. Een politiewoordvoerster liet weten dat de inbreker helaas nog niet gevonden is.