Scooterrijder ernstig gewond na botsing met vluchtheuvel op Lisserdijk in Lisserbroek

 

Lisserbroek – Een scooterrijder is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lisserdijk. De jongeman reed om even voor half drie vanuit Lisserbroek toen het bij een vluchtheuvel mis ging.

De jongen knalde met een hoge snelheid op de vluchtheuvel en kwam met een flinke klap ten val. De jongen schoof vervolgens met zijn scooter enkele meters verder voordat hij tot stilstand kwam.

Een buurtbewoner aan de overkant van het water, die de jongen overigens al met hoge snelheid hoorde aankomen, waarschuwde direct de hulpdiensten. Diverse ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werden gealarmeerd om de jongen aan zijn verwondingen te verzorgen.

Ambulancebroeders zijn op de Lisserdijk enige tijd bezig geweest met de jongen voordat hij met de ambulance richting het ziekenhuis kon. De jongen is uiteindelijk met ernstig verwondingen overgebracht naar het LUMC in Leiden.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld om de exacte toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen. Het verkeer over de Lisserdijk werd tijdelijk omgeleid.